top of page

OM ENAMELLO™

STARKT OCH BESTÄNDIGT

Ett material för generationer

Att föra in emaljstål i ditt hem är en hållbar investering för framtiden – som på riktigt gör skillnad i vardagen, och för omvärlden. Ett material som består och som gör sin del i att sakta ner vår alltjämnt ökande konsumtionstakt.

Värmetåligt

Emaljstål tål stora temperaturväxlingar mellan -60°C till +450°C. Du behöver inte vara orolig för att ställa kastruller eller stekpannor nära eller för att ha spisen på hög temperatur.

Hygieniskt

Emaljerat stål är helt porfritt och varken smuts, fett eller bakterier fäster på ytan som därför är mycket lätt att hålla ren.

Färgbeständigt och UV-resistent

Emaljytan är färgbeständig/UV-resistent. Det innebär att den kulör som levereras kommer behålla sin nyans och glans under hela sin livstid oavsett placering i förhållande till ljuskällor.

Återvinningsbart till 99%

Enamellos produkter är återvinningsbara till 99%. Utöver detta är vi på Enamello måna om att välja leverantörer och material som har samma inställning som oss. Det vill säga, att minimera påverkan på miljön. 

Cradle to Cradle

Enamellos emaljytor är den enda emaljen i hela världen vars tillverkningsprocess är C2C-certifierad.

ISO-certifierad leverantör

Enamellos huvudleverantör av emalj i Belgien är ISO-certifierad. 

ETT UNIKT MATERIAL

The Enamello path

Vi lever i en tid av iver att tillfredsställa våra drömmar och behov. En individualistisk era där alla vill och får ta plats. Vi gör vad som helst för att uppleva något nytt.

Men i all den ivern behövs också beständighet och harmoni.

 

Vi måste ibland stanna upp och fråga oss själva – för vem producerar vi?

Är det för oss i dag eller är det för de generationer som kommer efter oss?

Vad lämnar vi efter oss och hur tål de objekt vi konstruerar i dag att utstå tidens tand?

 

På Enamello drivs vi av att skapa för stunden, för det som är vackert – men också för morgondagen och för det som är tidlöst.

 

Vi drivs av att skapa fantastiska objekt, som tål att användas, användas igen och igen och som inte blir sämre med tiden. Som inte tappar vare sig sin edge, sin nyans eller funktion.

 

Vi drivs av att skapa beständiga nyheter, och vill skapa skönhet som saknar bäst-före-datum. Av att kombinera konst med funktion. Och av att konstruera objekt inte bara för dig men också för de generationer som kommer efter dig. Och av att göra en smart kollektion av möbler och objekt som saknar den traditionella uppdelningen av användning ute eller inne. Vi arbetar med emaljstål som håller nära nog för evigt och som struktureras för hand och gör varje objekt unikt.

 

För vi tror att drömmar, konst, funktion och beständighet hör samman.

bottom of page