top of page

FÖR ARKITEKTER

BESTÄNDIGT OCH MÅNGSIDIGT

För alla miljöer, ute och inne

Tack vare emaljstålets egenskaper finns det knappt några gränser för var det kan komma till nytta. Förutom våra inredningsprodukter och stänkskydd har vi lång erfarenhet av att leverera emaljstål till alla typer av offentliga miljöer och byggprojekt. Emaljens hållbarhet, motståndskraft mot stötar, UV-beständighet och brandskydd gör den lämplig i en mängd olika användningsområden: i resecentrum, tågstationer, gång- och cykeltunnlar, biltunnlar, fasader och köpcentra samt användning som exteriör beklädnad på företags- och institutionsbyggnader. Emaljsystemen kan levereras exakt färgmatchade till andra material och/eller digital- eller screentryckta med egen design, logotyper och konst.

MÅTTANPASSNING

Endast fantasin sätter gränser

Med Enamello™ kan din vision bli till verklighet. Använd det som gnistskydd till din vedspis, bygg om din duschkabin eller klä om husfasaden. Alltid skarvfritt, väderbeständigt och lättmonterat. Oavsett om du är arkitekt, byggherre eller husägare.

t-fridhemsplan-emaljsystem-med-kassetter-2019-projekt-sl.jpeg

Enamello™ i det offentliga rummet

Är emaljstål rätt för ditt projekt? Vi är specialister på att hitta den bästa lösningen. Under namnet Trygga Tunnlar har vi levererat emaljlösningar till ett flertal gång- och cykeltunnlar för olika kommuner samt Trafikverkets räkning, och om du är intresserad av att använda emaljstål till ditt projekt kan Pro Surfaces Scandinavia bistå med projektledning och rådgivning, från konceptualisering till installation.

ETT UNIKT MATERIAL

Enamello på 10 sekunder

Emaljstål, enkelt uttryckt, är högkvalitativt stål som beläggs med emalj, som i sin tur består av vatten, krossat glas, pigment, kvarts och fältspat som smälts samman och fusioneras med stålet vid bränning i ugn. Resultatet blir ett nytt material - inte bara en beläggning på stålet. Emaljstål ger en yta hårdare och mindre känsligt än allt annat material samtidigt som uttrycket blir mjukt, lekfullt och svårt att motstå att röra vid.

bottom of page